El Servei Català de Trànsit coordina aquest cap de setmana una campanya policial de controls de velocitat, ja que s'ha detectat que durant el primer semestre de l'any han augmentat l'11% els accidents mortals atribuïbles a un excés de velocitat. En un comunicat, Trànsit va informar que, dins del pla de contenció, els Mossos d'Esquadra faran controls al llarg d'aquest cap de setmana per evitar l'excés de velocitat, que ha augmentat l'11% com a factor directe en accidents amb víctimes mortals i el 17,2% en accidents amb víctimes en zones interurbanes, durant el primer semestre del 2018 respecte a l'any passat.

En el context del pla, que Trànsit ha posat en marxa a causa del repunt del 42% de les víctimes mortals en accidents en els primers sis mesos d'aquest any, els Mossos realitzaran controls de seguretat a les carreteres avui dissabte 28 i demà diumenge 29 de juliol.

Segons Trànsit, l'excés de velocitat té «conseqüències tràgiques a les carreteres», ja que agreugen de forma considerable les conseqüències dels sinistres.