L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, va oferir ahir de forma simbòlica la Creu de Sant Jordi que dilluns va rebre Les Nits Musicals -un referent cultural a la comarca- als membres del Govern català a l'exili. Per tant, Lara, que és al capdavant de l'organització del festival, es va desplaçar a Bèlgica el dia que Carles Puigdemont va tornar a Waterloo després de passar quatre mesos Alemanya. Lara va tenir l'oportunitat de participar en als actes commemoratius del retorn de Puigdemont a Bèlgica.

De fet, Lara ha ofert la Creu de Sant Jordi al conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig, com a agraïment dels organitzadors del certamen -que té una trajectòria de 54 anys- als polítics exiliats per haver distingit amb el guardó Les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, que se celebra anualment al monestir de Sant Llorenç. «Tenia un deute amb ells. I quan ens la van donar, ja vaig dir que aniria a veure'ls. I ha coincidit amb el dia que Carles Puigdemont ha tornat a Waterloo», explica l'alcalde guardiolenc.

«Els he vist molt animats i amb ganes de treballar des de Bèlgica. He vist Puigdemont i Lluís Puig molt ferms i amb ganes de tirar endavant el Govern de l'exili. També hem parlat amb Puigdemont molt genèricament dels mesos que ha estat a Alemanya». Lara hi va poder parlar a la recepció que es va fer en un hotel de Brussel·les amb motiu del retorn del president català a l'exili a Bèlgica, i després va participar en un dinar, i més tard es va dirigir, com la resta dels assistents, a la Casa de la República, a Waterloo, on es van fer uns parlaments.