La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, afirma en relació amb Catalunya que «si de debò volem resoldre el problema de fons des del punt de vista polític, el que cal és votar un acord». En una entrevista a La Vanguardia, la ministra creu que «els partits polítics hem de fer un esforç previ de posar-nos d'acord i aconseguir una àmplia majoria».

Batet afegeix que «no es tracta d'empatar o de comptar-nos els uns i els altres, sinó d'aconseguir un consens ampli que representi un 80%, 90% o un 100% de la voluntat de la societat. Aquest acord és el que s'hauria de sotmetre a una votació». En aquest sentit, remarca que el marc constitucional «no permet la celebració d'un referèndum d'autodeterminació».

Sobre el paper que pot jugar el govern espanyol respecte dels polítics independentistes empresonats, la ministra creu que «cal distingir les competències dels poders executius que representem. En el marc de les nostres competències, tenim l'obligació d'avançar tant com puguem».

Batet també es refereix en l'entrevista a la Comissió Bilateral que es reuneix dimecres. Afirma que és un exemple de «normalitat institucional» i que suposa «començar un camí inexplorat durant set anys». Sobre el contingut de la reunió, espera que «la Generalitat respongui a la defensa dels interessos de tota la ciutadania catalana i no abandoni les seves responsabilitats».Batet està convençuda que de la comissió en poden sortir «elements positius».