Una vintena d'integrants de CDR van increpar dissabte a la nit el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena quan van adonar-se que estava sopant en un restaurant de Mont-ras.

El jutge instructor de la causa de l'1-O sopava amb una vintena de persones, entre les quals hi havia el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, en una coneguda rostisseria, a dos quilòmetres d'on es feia un acte d'homenatge a Jordi Sànchez que va aplegar centenars de persones, quan alguns components dels CDR de Palafrugell van acostar-se fins a l'establiment i van protestar amb crits com «Els carrers seran sempre nostres» o «Benvingut a l'Empordà».

La seguretat personal del jutge i del polític van decidir deixar el restaurant i van marxar amb les sirenes policials posades. La Policia Local no va haver-hi d'intervenir, tot i que els integrants dels CDR van colpejar els cotxes.

Llarena disposa d'escorta policial reforçada des que va agafar les regnes de les indagacions sobre el referèndum de l'1-O. Els CDR van avisar a les xarxes socials de la presència, entre d'altres, del jutge Llarena a la localitat baix-emporadanesa amb l'advertència que «Llarena no és benvingut».

El març va tenir lloc una altra acció contra el jutge del Tribunal Suprem en terres gironines, tot i que una mica confusa. Concretament, va aparèixer una pintada a Das reivindicada per l'organització juvenil Arran en la qual es podia llegir «Llarena feixista. Ni a Das ni enlloc».

Al començament es va dir que la pintada havia estat feta davant de la residència del jutge en aquesta localitat, però finalment no va ser així. És cert que Llarena té una residència en aquesta localitat de la Cerdanya, però la pintada no es va fer al seu davant. Per si en quedava algun dubte, el Consell General del Poder Judicial va enviar una nota als mitjans en què es queixava d'aquesta pintada, que qualificava d'«atac produït als voltants d'una de les residències del magistrat en una localitat de Catalunya». La pintada va revolucionar el municipi, on un grup de veïns va recollir signatures per declarar Llarena persona no grata.

Paral·lelament, la dona de Llarena, Gema Espinosa, directora de l'Escola Judicial, que té la seu a Barcelona, va demanar el trasllat al Consell General del Poder Judicial i va denunciar que a Barcelona no camina «tranquil·la pels carrers».

En tot cas, Espinosa va explicar que el que li ha tocat viure darrerament són «casos aïllats», i va afegir que estan rebent «innombrables mostres de suport» de dins i de fora de Catalunya i des de qualsevol posicionament polític.