n Les autoritats israelianes han deixat en llibertat la jove palestina de 17 anys Ahed Tamimi, que va ser detinguda al desembre després de colpejar diversos soldats durant una protesta a Cisjordània, després de vuit mesos de condemna per agressió.

La jove va ser arrestada el 18 de desembre durant una operació a Nabi Saleh, al nord-oest de Ramal·la, quatre dies després que colpegés els soldats en el marc de les protestes convocades contra la decisió del president dels Estats Units, Donald Trump, de reconèixer Jerusalem com a capital israeliana.

El vídeo dels cops es va fer especialment popular a internet i ha convertit Ahed Tamimi en una heroïna per a molts palestins defensors de la resistència. Del costat israelià, l'Exèrcit va haver d'escoltar crítiques per la passivitat dels dos soldats agredits.

Un portaveu del Servei Penitenciari israelià va assenyalar que Tamimi, contra la qual hi havia càrrecs per assalt agreujat, llançament de pedres, incitació i participació en disturbis violents, es va traslladar a Cisjordània.

Filla d'una família compromesa amb la lluita contra l'ocupació israeliana, ja s'havia vist implicada en altres incidents amb soldats israelians, les imatges dels quals també van ser difoses per internet. Els palestins veuen en Ahed Tamimi un exemple de valentia davant els abusos d'Israel als territoris palestins ocupats.