n 14 persones van morir i 162 van resultar ferides a causa del terratrèmol de magnitud 6,4 en l'escala Richter que ahir va sacsejar l'illa indonèsia de Lombok, una popular destinació turística de la nació asiàtica, segons van informar les autoritats locals.

El sisme s'ha produir-se poc després de 3/4 de 7 del matí (hora local) a 49,5 quilòmetres de la principal ciutat de Lombok, Mataram, al nord de l'illa, a set quilòmetres de profunditat. Ja se n'han registrat unes cent rèpliques, però no hi ha risc de tsunami, segons l'Agència Meteorològica, Climatològica i Geofísica d'Indonèsia.

El terratrèmol va sorprendre els veïns i turistes dormint. «Vam saltar del llit per evitar que ens caiguessin coses a sobre», va explicar un turista que s'allotjava en un hotel prop de Senggigi. «Ens va sorprendre veure que hi havia petites onades a la piscina. Van durar entre 20 i 30 segons», va afirmar.

«La gent s'ha concentrat als carrers i en camps oberts per evitar quedar atrapats pel col·lapse dels edificis», va dir el portaveu de l'agència nacional de gestió de desastres naturals, Sutopo Purwo Nugroho. «La prioritat ara mateix és l'evacuació i el rescat», va declarar.