Mart registra aquest dimarts, 31 de juliol, el seu màxim acostament a la Terra des del 2003. Concretament, la distància es reduirà a 57.560.000 de quilòmetres, segons la NASA.

Aquest 31 de juliol, el diàmetre aparent del disc del planeta és tan gran com 24,3 segons d'arc, gairebé el més gran que pot obtenir (25,1 segons d'arc). Així mateix, segons la NASA, el planeta vermell resplendirà a una magnitud de -2.7, dues vegades més brillant que Júpiter, però més tènue que Venus. Mirant a través d'un telescopi amb un ocular amb 75 augments, el disc de Mart es veurà tan gran com el disc de la lluna a simple vista.

No obstant això, Mart estarà més al sud quan estigui en el seu millor moment; serà a la constel·lació zodiacal de Capricorn, amb una declinació de -25.8 graus. Com a tal, els observadors en les latituds del nord mai veuran el planeta gaire alt al cel, de manera que la turbulència atmosfèrica afectarà la vista més del normal.

Per contra, als observadors de Sud-amèrica, Sud-àfrica i Austràlia se'ls presentarà una oportunitat de visualització excepcional, ja que el planeta passarà gairebé directament per sobre. El disc telescòpic marcià apareixerà amb almenys 14 segons d'arc de diàmetre durant gairebé cinc mesos, des del 24 de maig fins al 13 d'octubre, més del que ha estat en un interval tan prolongat durant més d'una dècada.