La policia espanyola ha detingut aquest dijous un home per la protesta de dissabte del CDR de Palafrugell a les portes d'un restaurant de Mont-ras (Baix Empordà) on sopava el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. El detingut ha estat traslladat a la comissaria de la Verneda, segons han confirmat fonts policials, per prendre-li declaració. La previsió és que posteriorment quedi en llibertat a l'espera que el jutge el citi. Justament aquest dimecres es va saber que els Mossos d'Esquadra havien obert diligències informatives per aquesta protesta, tot que no havia rebut cap denúncia pels fets.

El jutge instructor de la causa contra el procés es trobava al local amb un grup format per una vintena de persones, entre les quals hi havia el president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández-Díaz.

Alguns components del CDR de Palafrugell van protestar contra la presència de Llarena amb crits com 'Els carrers seran sempre nostres' i 'Benvingut a l'Empordà'. Finalment, el magistrat va abandonar la zona escortat per la seva seguretat personal.

Els fets es van produir molt a prop d'on aquella nit se celebrava un homenatge al diputat de Junts per Catalunya (JxCat) i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, que està en presó preventiva, i que va aplegar un centenar de persones.