L'Ajuntament de Verges va presentar ahir una denúncia contra un grup de set encaputxats que la nit de dimarts es va dirigir a la localitat per retirar estelades i va amenaçar dos veïns amb un ganivet de grans dimensions.

Segons la regidora Susagna Ribas, els encaputxats anaven equipats amb una escala per retirar els símbols sobiranistes i alguns veïns van qüestionar la seva conducta.

Un dels encaputxats va treure el ganivet i va amenaçar dos dels veïns en posar-lo a prop del seu estómac, i un d'ells li va prendre l'arma i la va donar als Mossos d'Esquadra, que van acudir al lloc dels fets poc després.

Els Mossos van identificar tots els encaputxats excepte dos, perquè el que va treure el ganivet i el que duia l'escala se'n van anar abans que arribessin. Des del consistori sospiten que els encaputxats que van actuar a Verges també han dut a terme accions a altres localitats com la Bisbal d'Empordà.

D'altra banda, el diputat de la CUP Vidal Aragonès va dir ahir que les crides a «netejar els car-rers» de simbologia independentista «estan obrint el camí a les agressions feixistes», ja que aquest tipus de discursos són el «curs objectiu» i «emparen» «bandes feixistes».

Ciutadans ha posat en marxa una campanya per exigir la retirada de «tots els símbols partidistes a l'espai públic» dels municipis de Catalunya, mentre que el PP ha anunciat que presentarà al setembre una proposta al Congrés per modificar la llei de símbols, de tal manera que es «garanteixi la neutralitat» als carrers.

En una roda de premsa al Parlament, Aragonès va assegurar que el feixisme «és un fenomen que s'ha donat sempre contra aquells que han volgut lluitar» per una societat millor, i va llançar una «forta crítica» al conseller d'Interior, Miquel Buch, «que a dia d'avui encara no ha dit què està fent de cara a aturar aquestes agressions feixistes cada vegada més nombroses».