El Papa ha declarat la pena de mort «inadmissible» sota qualsevol circumstància després de fer un canvi en la redacció de l'article 2267 del catecisme de l'Església catòlica que es refereix a la mateixa, segons va informar l'oficina de premsa del Vaticà a través d'un comunicat.

En el nou escrit es llegeix que l'Església ensenya, a la llum de l'Evangeli, que «la pena de mort és inadmissible, perquè atempta contra la inviolabilitat i la dignitat de la persona i es compromet amb determinació a la seva abolició a tot el món».

La decisió del pontífex va ser adoptada després d'una reunió amb el Prefecte per la Congregació de la Fe, el cardenal espanyol Luis Francisco Ladaria Ferrer, l'11 de maig passat, quan es va disposar que la nova doctrina sobre la pena capital fos traduïda a totes les llengües i inserida en les edicions del catecisme. En la redacció anterior, el catecisme justificava la implementació de la pena de mort quan «fos l'únic camí possible per defensar eficaçment de l'agressor injust les vides humanes».