L'imam de Ripoll i cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Abdelbaki Es Satty, va mantenir quatre «entrevistes policials» al centre penitenciari Castelló I, on complia condemna per tràfic de drogues. Van ser entre els mesos d'abril i juny del 2012 i la darrera el 17 de març del 2014, un mes abans que abandonés la presó. Així consta en un informe elaborat per Institucions Penitenciaries a petició del jutge que investiga els atemptats, Fernando Andreu.

A l'informe s'hi afegeixen, a més, els números d'identificació dels policies. Després dels atemptats, alguns mitjans van apuntar relacions entre l'imam de Ripoll i el CNI i, fins i tot, el director de la intel·ligència va haver d'anar al Congrés a donar explicacions a porta tancada. Del sumari de la causa també es desprèn que els joves van comprar la majoria de bombones de butà que acumulaven a la casa d'Alcanar a través de l'aplicació Wallapop a particulars. L'imam va complir condemna del 2010 al 2014 per tràfic de drogues a la presó de Castelló I.

La policia el va enxampar a Ceuta per intentar introduir 121 quilos d'haixix però poc després el van traslladar fins a la presó valenciana per sobreocupació al centre penitenciari de Ceuta. Mentre va estar reclòs, consta en un informe que va mantenir quatre «entrevistes policials». La primera el 5 d'abril del 2012, la segona el 24 de maig i la tercera el 26 de juny del mateix any. La darrera va ser el 17 de març del 2014, poques setmanes abans que sortís en llibertat (29 d'abril del 2014). Consta també el número d'identificació dels agents. Dos d'ells tenen lletra al principi (propi de la Guàrdia Civil) i dos més no (habitual a la policia espanyola).

Són dades facilitades al jutge Andreu per Institucions Penitenciàries. Poc després de sortir en llibertat, l'any 2015, arriba a Ripoll i exerceix d'imam per a la comunitat musulmana Annour, situada al carrer Progrés. A la causa també s'inclou un informe d'Institucions Penitenciàries de la Generalitat on es deixa constància que Es Satty mai ha estat reclòs en cap centre de Catalunya.