n La Policia Nacional va detenir ahir nou homes, d'origen alemany i evangelistes, després de generar el pànic al metro de València en realitzar proclames religioses i crits de «som tots pecadors», «morirem» o «cremarem en l'infern». El Jutjat d'Instrucció número 6 de València va ordenar presó eludible amb fiança de 12.000 euros per als nou arrestats.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, els nou detinguts estan investigats en una causa oberta per un delicte de desordre públic.

Els fets van passar la nit del dissabte, sobre les 22.45 hores, quan un grup de persones va entrar en un vagó de la línea 3 de Metrovalencia amb una gran creu, motxilles i van repartir pamflets amb proclamacions religioses.

Els crits sobre religió i drogues van provocar una gran revolada entre els passatgers en pensar que es tractava d'un intent d'atemptat terrorista. L'enrenou va fer que el conductor detingués el metro, entre les estacions de Xàtiva i Albereda. Quan el vagó es va aturar, els viatgers, espantats, van sortir en estampida, en la qual va resultar ferida lleu una jove. Al lloc es van desplaçar agents de la Policia Nacional, que van identificar i van detenir els nou homes, de nacionalitat alemanya i d'entre 19 i 37 anys, que es van negar a abandonar el comboi a instàncies dels vigilants privats de Metrovalencia.