10 de agost de 2018
10.08.2018

Exteriors convoca el concurs públic pels llocs de delegat del Govern a França i als Estats Units

Les delegacions de França i dels Estats Units formen part de la primera fase d´urgència del pla de desplegament de les oficines de representació del Govern a l´exterior anunciades pel conseller Maragall

10.08.2018 | 16:43
Les banderes dels Estats Units i Catalunya, a sobre una taula de l´antiga delegació del Govern als Estats Units.

El Departament d´Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha obert a concurs públic aquest divendres les places de delegat del Govern a França i als Estats Units. La convocatòria dels dos llocs està oberta a totes les candidatures que compleixin els requisits de participació de la selecció, i el procés s'emmarca en el que el conseller, Ernest Maragall, ja havia anunciat que pretenia fer amb diverses delegacions. Després de la "restitució" d'alguns dels delegats i el nomenament d'altres, ara queden pendents aquestes i les de nova creació que el Govern prepara.

La secretària d´Acció Exterior i de la Unió Europea, Natàlia Mas, assegura en un comunicat que "la voluntat és apropar-se a les millors pràctiques internacionals, avançar cap a un país modern, meritocràtic i transparent". "Hem d´aprofitar el talent que tenim al país i arreu del món i revertir-ho en l´acció de govern", ha afegit, tot reiterant que "s'està en un procés de millora de l´administració, d´aposta per la transparència i d´introducció de noves formes de captació de talent". "Aquest és un pas més per seguir aquest camí", comenta.

Tal i com va avançar el passat mes de juny el conseller d'Exteriors, la reobertura de les delegacions de França i d´Estats Units s´emmarca en la primera fase d´urgència del pla de desplegament de les delegacions del Govern, la qual també inclou la reobertura de les oficines de representació al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia i Suïssa. En aquest sentit, el passat mes de juliol el Govern va "restituir" –després de les destitucions per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució- els delegats al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; a Alemanya, Marie Kapretz; a Itàlia, Luca Bellizzi i Manel Manonelles a Suïssa.

El desplegament de les delegacions a l´exterior preveu una segona fase de "consolidació" i una tercera "d´expansió". En ambdues fases està previst aplicar processos similars al concurs públic en la majoria dels casos. La reactivació de les delegacions permetrà, segons el Govern, "garantir la presència exterior de la Generalitat en aquests territoris i davant les instàncies multilaterals més significatives, amb l´objectiu de defensar-hi els interessos de Catalunya i afavorir la internacionalització de la seva economia, cultura i coneixement".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2019 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2018/19