L'exmajor dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero va expressar ahir la seva voluntat que «no es faci un ús públic de la seva imatge» en l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats gihadistes de l'any passat a Catalunya ni en d'«altres amb reivindicacions polítiques» previstos per al 17 d'agost.

Coincidint amb el primer aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils, la capital catalana acollirà divendres que ve un acte institucional en memòria de les víctimes, amb la presència del rei Felip VI, entre d'altres autoritats.

Per la seva part, els Mossos també van demanar ahir en un comunicat mantenir «al marge de debats polítics» el cos policial i el major cessat Josep Lluís Trapero en els actes d'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i van sol·licitar a la ciutadania que no se sumi a iniciatives que proposen utilitzar-ne la imatge.

El comunicat de la policia catalana també destaca que «tot el cos agraeix les mostres d'agraïment que està rebent de la ciutadania pel treball que els Mossos, juntament amb els cossos d'emergències, van dur a terme durant l'atac terrorista».