n El president veneçolà, Nicolás Maduro, està disposat que l'FBI nord-americà participi en la investigació de l'«atemptat» que assegura haver patit amb dos drons carregats d'explosius fa una setmana. «Si el govern dels Estats Units ratifiqués la meva oferta de cooperació amb l'FBI per a la investigació dels vincles de Florida amb el pla de l'assassinat i l'atemptat terrorista, jo ho acceptaria, estaria d'acord que vingués l'FBI», va afirmar ahir el mandatari, que va pregunar al seu homòleg nord-americà, Donald Trump, què farà «amb els grups terroristes que van participar de manera directa en el complot».

Segons Maduro, a l'Estat de Florida hi ha «cèl·lules terroristes» coordinades per Osman Delgado Tabosky. «És des de Florida que s'activa la deflagració del dron que explota just al davant de la tribuna presidencial», va denunciar. El canceller veneçolà Jorge Arreaza es va reunir dimecres amb el responsable d'empreses dels Estats Units a Caracas, James Story. Després de la trobada, la cancelleria veneçolana va informar que Story havia expressat «la seva preocupació pels fets i la voluntat del seu govern de cooperar amb Caracas».

Maduro també afirma que alguns dels presumptes atacants van fugir al Perú. «Part d'aquests delinqüents, terroristes, s'han dirigit al Perú per buscar un lloc on amagar-se. He fet una crida al Govern del Perú per capturar aquests terroristes i lliurar-los a la justícia veneçolana», va informar.

Per la seva part, els països del Grup de Lima van reclamar «una investigació independent, exhaustiva i transparent» sobre l'atac amb drons i van advertir que denunciaran qualsevol intent de «manipulació» per «reprimir la dissidència». L'Argentina, el Brasil, el Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Xile, Guatemala, Guyana, Hondures, Mèxic, Panamà, el Paraguai i el Perú han unit les seves veus per fer una crida «urgent» al xavisme.