La lectura del pregó ha donat aquest dimarts a la tarda el tret de sortida de la Festa Major de Gràcia 2018, que arriba enguany al seu 201è aniversari. L'encarregada de llegir-lo ha estat la doctora Elena Carreras Moratonas (Barcelona, 1960), cap del servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona i, segons la revista Forbes, un referent a la seva especialitat a nivell mundial.

Tampoc ha passat per alt la situació política a Catalunya i el fet que, en un any, nou polítics són a la presó i l'expresident Puigdemont i quatre exconsellers estiguin a l'estranger. De fet, el públic assistent ha mostrat banderoles en què es llegia 'Llibertat presos polítics' i també s'han desplegat diverses pancartes i cartells reivindicatius.

L'altra reivindicació llençada per Carreras ha estat a favor de les dones: "Ja n'hi ha prou noies, ens hem de fer valer!", ha subratllat, en referència a totes les fites que les dones aconsegueixen però que no estan prou reconegudes.