n La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Laia Estrada, va afirmar ahir que el protocol intern contra el masclisme que elaborarà l'organització anticapitalista partirà de la lògica de «reparar» a les víctimes d'aquest tipus d'agressions més que «castigar» els homes que les cometin.

La CUP va començar a cobrar l'agost als seus militants homes una quota de 0,75 euros mensuals per «abordar» possibles casos de «agressions masclistes» dins de l'organització i cobrir la contractació d'una «alliberada» que s'encarregui de coordinar accions per combatre aquesta qüestió, segons va avançar divendres passat Efe.

«No partim de la lògica del càstig, sinó de la reparació», va indicar Estrada en una roda de premsa a la seu del partit, que va detallar que l'increment de la quota en els militants homes suposarà el 70% del cost de tenir una dona «alliberada», mentre que el 30% restant procedirà d'altres fons d'aquest partit independentista. Tot i això, va assenyalar que aquest protocol encara s'ha d'elaborar i que buscarà ser «consensuat».