Tres joves, dos d'ells menors d'edat, han estat detinguts i acusats per la Policia Nacional de ser autors d'un delicte continuat contra la integritat moral, per humiliar un ancià en un parc de Logronyo, al ruixar-lo amb nata i gravar amb un telèfon.

La Prefectura Superior de Policia de la Rioja ha informat en un comunicat d'aquests fets, que van tenir lloc el passat 7 d'agost, quan aquests joves van gravar diversos vídeos, per difondre'ls a través d'internet, en els quals apareixien burlant-se de diversos ciutadans, aprofitant la seva situació de desemparament.

En un d'ells van gravar a un ancià octogenari sent sobtadament ruixat amb nata per la cara mentre es trobava tranquil·lament assegut en un banc d'un parc.

Al vídeo, ja en mans de la Policia, s'observava com mentre un dels menors ocult darrere d'una màscara estampa un pastís a la cara de l'ancià, els altres graven "aquestes deplorables imatges" amb els seus respectius telèfons mòbils, "burlant-se de la situació entre rialles i rialles i fugint seguidament del lloc per sorpresa de la resta dels ciutadans ".

L'alerta per part d'una persona que va observar aquesta situació va produir una ràpida intervenció policial que va permetre la identificació i intercepció dels implicats en els voltants del parc.

Traslladats a dependències policials dels autors dels fets i després de l'anàlisi dels seus telèfons mòbils, es van detectar més enregistraments "del mateix estil", aquesta vegada dirigits cap a un altre home d'avançada edat i una altra cap a una nena, "tots dos igualment atacats de forma sorprenent quan es trobaven en aquest parc ".

Els fets, una vegada tramitades les diligències policials, han estat posats en coneixement de la Fiscalia de Menors i del Jutjat de Guàrdia de Logronyo, respectivament.