El Grup Confederal de Podem demana a l'executiu de Pedro Sánchez que apugi impostos a les grans corporacions i a les grans fortunes i que renegociï el deute amb Brussel·les si vol el seu vot als pressupostos generals de l'Estat. Són dues de les mesures d'un paquet per "lluitar contra l'austeritat" que els de Pablo Iglesias han fet arribar al govern espanyol.

El paquet també inclou la derogació de la Llei d'Estabilitat Pressupostària que, recorda Podem, obliga a pagar el deute a la banca "per davant dels serveis públics", i a aprovar la senda del dèficit al Senat. Aquest fet, subratlla la formació morada, atorga el "poder absolut" al Partit Popular.

Altres mesures que es demanen a l'equip de Sánchez són que es relaxi la norma de despesa que trasllada l'austeritat als ajuntaments, que es deroguin els decrets de racionalització de la despesa o que s'augmentin els impostos a grans corporacions i grans fortunes.

Podem ha enviat la proposta al govern espanyol i espera que ambdues parts en puguin parlar durant el mes d'agost per arribar a un acord que permeti "deixar enrere les retallades" del PP. En tot cas, el vot favorable de la formació als pressupostos generals de l'Estat queda supeditat al resultat d'aquestes negociacions.