La Guàrdia Civil ha decomissat un exemplar de lleó africà dissecat que havia estat posat a la venda per 5.995 euros en un portal d'internet i la venedora ha estat investigada per un suposat delicte contra la fauna per la tinença i comerç d'espècies amenaçades.

Els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Barcelona van iniciar la investigació el juliol, quan van descobrir que en un portal d'internet de compravenda de productes de segona mà hi havia un exemplar de lleó africà dissecat.

Segons explica el ministeri de l'Interior, els agents van establir contacte telefònic amb la venedora de l'animal per concretar una cita i el 3 d'agost van verificar l'existència del lleó, amb prèvia autorització de la propietària.

Aquesta espècie d'animal, que es tracta d'un lleó africà, està catalogada amb un alt grau de protecció en la Convenció sobre el comerç internacional d'espècies amenaçades de fauna i flora silvestres (CITES).

El lleó dissecat va ser portat al Servei oficial d'inspecció, vigilància i regulació d'exportacions (SOIVRE) per tal d'analitzar-lo i de verificar-lo, i ara està de forma temporal al castell dels Tres Dragons, que és la seu del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona, en el qual està a disposició de tothom que desitgi veure l'exemplar.