Unes 3.000 persones, una xifra superior a la de cap altra concentració a Lledoners de les que se celebren setmanalment, s'han reunit aquest divendres convocades per les entitats independentistes Òmnium i ANC per homenatjar l'exconseller d'Interior Quim Forn, en presó preventiva, el dia que es compleix un any dels atemptats del 17-A. Els organitzadors no han facilitat cap xifra d'assistència.

El president de la Generalitat, Quim Torra; la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri; la membre de l'Associació Catalana de Drets Civils (ACDC) i dona de Forn, Laura Masvidal; i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, són els encarregats de realitzar els parlaments que tenen lloc al llarg de l'acte.

També hi ha presents, entre d'altres, el vicepresident Pere Aragonès, la portaveu del govern Elsa Artadi, les conselleres igualadines Àngels Chacón i Alba Vergés, el cap del PDECat a Barcelona Xavier Trias, el diputat d'ERC a Madrid Joan Tardà i altres representants de les organitzacions independentistes del país.

Els independentistes, que han tingut problemes per accedir a la zona a causa de la pluja i el fang, han passat per llargues cues per accedir al recinte i les han hagut de patir novament per sortir-ne. Les consignes més repetides han estat "No hi som tots", «Llibertat presos polítics», «Ni un pas enrere», «Som república» o «Quim Forn, el nostre conseller».