n Els pares del nen de vuit anys Gabriel Cruz, assassinat el febrer a Las Hortichuelas de Níjar (Almeria), van traslladar les restes mortals del petit fins al mar del parc natural del cap de Gata, «el seu lloc màgic i en el qual descansarà». Així ho van explicar Patricia Ramírez i Ángel Cruz en un comunicat enviat als mitjans, en què van destacar que s'havia tractat «d'un dia especial», ja que el Gabriel «ha tornat al mar que tant estimava».

Les restes mortals del nen van ser incinerades l'anterior dia 9 després que el jutge instructor de la causa contra Ana Julia Quezada per presumptes delictes d'assassinat, detenció il·legal i contra la integritat moral autoritzés la seva exhumació del cementiri de Fernán Pérez, a Níjar.

En el comunicat, el qual anava acompanyat d'un vídeo de la cala d'aigües netes en la qual ja reposa el petit, Patricia i Ángel traslladen el contingut de la carta que van llegir «per acomiadar-lo de la ter-ra abans de capbussar-se al mar, el nostre mar, el vostre mar i el de les futures generacions que hauran d'arribar».

En aquesta extensa missiva, anuncien al seu fill que «avui sortirà de la foscor per solcar els mars i les seves profunditats» i que, en el «comiat» l'acompanyaran «milers de peixets terrestres que van decidir brillar mostrant les seves aletes, lluint les seves cues i estar-rufant les seves escates quan els va inundar l'amor que vas desprendre en abandonar la terra», i recorden la «marea de bona gent» que es va mobilitzar.