El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va assegurar ahir que Catalunya ha de crear «una nació digital en forma de república» abans no es pugui «desplegar» la república catalana de «forma física».

El conseller considera que l'Estat espanyol encara funciona en «format analògic» i això comporta que al món digital, segons Puigneró, els catalans siguin «invencibles». A més, el titular de Polítiques Digitals va afirmar que el desplegament del Consell de la República servirà per crear noves jornades similars al 27 d'octubre i a l'1 d'octubre.

De fet, Puigneró defensa que «sense eines digitals» no s'hauria aconseguit arribar tan lluny amb el referèndum de l'1 d'octubre, ja que «tots estàvem en grups de whatsapp per organitzar» els col·legis, les urnes o el cens digital.

El conseller va fer aquestes declaracions a la conferència «Cap a l'Estat virtual?» de la segona jornada de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra a Prada de Conflent. Puigneró va avançar que el Govern català està treballant per crear la identitat digital ciutadana, que ha de permetre una participació més activa dels catalans en les administracions dins del món virtual.

En aquesta línia, Puigneró va apuntar que Estònia està construint una «nació digital» en què, en cas d'invasió, el govern estonià pugui «continuar existint sense dominar el territori físic».