Els Mossos d'Esquadra han abatut un home que aquesta matinada ha intentat assaltar una comissaria de Cornellà. L'individu, "armat amb arma blanca", segons la policia autonòmica catalana, ha cridat 'Allahu Akbar' -Al·là és gran-, i ha intentat agredir els agents presents. "Des del nostre punt de vista aquests fets són tractats com un atemptat terrorista", ha afirmat el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos, Rafel Comas, en una roda de premsa.

L'agressor, que segons les primeres informacions estava identificat com Abdelouahab T. en el seu NIE, era natural d'Algèria i no tenia antecedents policials. Ha acudit a la comissaria de Cornellà minuts abans de les sis del matí, a les 5.52 hores, i, després de franquejar la porta d'accés, s'ha dirigit cap a una agent que era responsable de la recepció de la comissaria, mostrant un ganivet al crit de "Allahu Akbar. La mossa i el sergent cap de torn, que era a un despatx contigu, li han demanat que deposés la seva actitud, però l'home s'ha abalançat sobre l'agent, moment en el qual els policies han obert foc i l'han abatut.

Els fets han estat "extremadament greus", assegura Comas, i afegeix que l'home ha entrat a la comissaria amb una "voluntat clarament homicida i predeterminada per agredir l'agent i acabar amb la seva vida", davant el que la policia ha utilitzat la seva arma de foc per salvar la seva integritat. El cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos, amb prou feines ha donat detalls del que ha passat, tot i que sí que ha explicat que l'agent només pot recordar que quan l'home se li ha abalançat ha citat a Al·là, si bé la resta de paraules que ha proferit són "indescriptibles".

El jutjat d´instrucció 2 de Cornellà ha practicat l'aixecament del cadàver, retirat de les dependències policials pocs minuts després de les 10 del matí. La magistrada de guàrdia també ha acordat la incautació de l'arma i que es facin les proves de balística així com la protecció de l'edifici on vivia l'home mort atacant que, segons el relat dels testimonis, ha realitzat una invocació religiosa sospitosa.

La jutgessa ha posat els fets en coneixement del jutjat central de guàrdia de l´audiència nacional, li correspon al número 2, qui, per raó de la matèria delictiva, suposat fet terrorista, serà qui adopti aquelles diligències que consideri oportunes.

Sense antecedents policials

L'home que ha atacat aquest dilluns als agents de la comissaria a Cornellà "feia anys que estava a Espanya" i els Mossos no tenen constància de moment que tingués antecedents policials. El cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos, Rafel Comes, ha afirmat que es tracta d'un veí del municipi mateix i que no consten antecedents a partir de la documentació que portava a sobre.

"Només podem dir que no ens consten antecedents policials", però ha afegit que s'estan fent les gestions tant a nivell estatal com internacional per identificar l'home a través de les seves petjades.

La parella de l'home és una noia del municipi que recentment s'havia convertit a l'islam, tal com han explicat diversos veïns de la localitat a Europa Press. Segons han relatat, la noia va començar a posar-se el mocador quan va començar a sortir amb el sospitós abatut pels Mossos d'Esquadra, que és de religió musulmana.

Escorcoll al pis de l'agressor

Els Mossos d'Esquadra han acabat cap a tres quarts de set de la tarda d'aquest dilluns l'escorcoll que havien començat prop de cinc hores abans al domicili del presumpte terrorista. Una desena d'agents del Grup d'Especial Intervenció, agents del TEDAX, policia científica, la unitat canina i els investigadors han entrat aquest dilluns al migdia, quan faltaven pocs minuts per les dues, al domicili de l'home

L'habitatge, situat al carrer Garraf d'aquest municipi del Baix Llobregat, ha estat acordonat des de primera hora del matí i els veïns han estat desallotjats per motius de seguretat.

Els mossos que han participat en l'escorcoll han sortit amb algunes bosses de plàstic, tot i que des del cos no s'ha volgut detallar si s'han endut material ni de quin tipus. El comissari superior dels Mossos d'Esquadra, Rafel Comes, ha explicat aquest migdia que s'està tractant l'atac com un "atemptat terrorista"