Com a mínim 12 persones que practicaven ràfting han mort per la crescuda del riu Raganello, a la regió de Calàbria, al sud d'Itàlia. El Departament de protecció civil ha informat que 18 persones han estat rescatades i sis d'elles han resultat ferides.

La majoria dels afectats han estat traslladats a l'Hospital de Cosenza mentre continua la recerca de possibles víctimes, ja que es desconeix si hi ha més desapareguts pel fet que molts s'aventuren pel torrent sense guia.

Encara es desconeix la nacionalitat dels morts i ferits, però la majoria de turistes i excursionistes que visiten la zona són italians.

"En condicions meteorològiques normals, la ruta de la gola de Raganello la poden fer nens, però avui hi va hagut una forta tempesta que ha produït una crescuda", ha explicat el propietari d'un hostal proper en declaracions a l'agència de notícies italiana AdnKronos.

L'hostaler assegura que la gent gran no recorden una crescuda igual en 50 anys i destaca que el nivell de l'aigua ha pujat vertiginosament en només mitja hora.

"El canó s'ha omplert d'aigua en un espai de temps molt curt", ha afirmat el cap del departament de protecció civil de Calàbria, Carlo Tansi.

"És un terreny realment difícil, ple d'obstacles a causa de la formació geològica de la zona", ha assenyalat, per la seva banda, Eugenio Fracciolla, fiscal en cap de la capital provincial, Cosenza. A més ha anunciat que els equips de rescat estan treballant per localitzar algunes persones que podrien haver sobreviscut en algunes zones.

La gola del Raganello és un canó d'uns 17 quilòmetres que desemboca a la localitat de Civita di Castrovillari. És freqüentat per excursionistes i turistes que baixen el corrent aprofitant els seus ràpids. La zona pertany al Parc Nacional del Pollino.