El negociador en cap de la Unió Europea (UE) per a la sortida del Regne Unit del bloc comunitari, Michel Barnier, i el seu homòleg britànic, Dominic Raab, van acordar en una reunió de treball a Brussel·les que els dos equips «negociïn de manera continuada» les properes setmanes per arribar a un acord sobre els termes del Brexit a la tardor, el que permetrà el compliment de la sortida a la data fixada, el 29 de març del 2019.

«Les negociacions entren ara a la fase final», va assegurar el negociador francès. «Hem acordat que la Unió Europea i el Regne Unit negociaran de manera continuada a partir d'ara, i ens reunirem regularment per fer balanç i avançar» en les converses, va afegir. Per això, la propera trobada entre els dos negociadors tindrà lloc la setmana que ve a Brussel·les. «Esperem que puguem reunir-nos durant més temps», va assegurar Raab.

Barnier va insistir que «hem de tenir en compte el temps necessari per a la ratificació de l'acord de retirada», tant per part del Govern britànic com per part de les institucions comunitàries, ja que el Parlament Europeu haurà de donar el seu vistiplau, un situació que no deixa marge per allargar les negociacions.