Ferran Mascarell, Jordi Graupera, Eduard Pujol, Carles Mundó i Jordi Puigneró van ser els convidats destacats del sopar privat que personalitats de l'independentisme i membres de la societat civil van celebrar aquest divendres a la nit a Cardona. Segons el diari digital El Nacional, l'objectiu de la trobada era posar a debat la possibilitat que els partits i entitats independentistes s'uneixin en una sola candidatura de cara a les municipals del 2019, especialment a Barcelona.

La cita va començar a 2/4 de 8 del vespre a l'església de Sant Vicenç del castell de Cardona. Després de fer-hi una visita d'uns tres quarts d'hora, el grup, d'una trentena de persones, va desplaçar-se a casa d'un empresari de la població, on hi va haver sopar, parlaments i debat.

La trobada va ser organitzada per Josep Maria Llovet, catedràtic i investigador en Medicina, Albert Ortas, consultor de comunicació i cap de gabinet de Xavier Trias quan era alcalde de Barcelona, i Gabriel Jené, president de l'associació comercial Barcelona Oberta. Entre els assistents de perfil més polític hi havia l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, el regidor del PDeCat a Barcelona, Raimond Blasi, i l'exmembre de la junta d'Òmnium Oriol Sagarra.

Al sopar també hi havia el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, l'advocat i historiador Josep Cruanyes, i els escriptors Jordi Cabré i Enric Vila. La resta dels assistents formaven part del món empresarial, comercial i científic català.