El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha acusat França de rebutjar 48.000 migrants a la frontera italiana des de principi del 2017, una xifra que, segons l'opinió del líder de la Lliga, demostraria l'«hipòcrita» que és el «valent» president gal, Emmanuel Macron.

«Aquesta és l'Europa 'acollidora i solidària' de la qual parlen Macron i els bonistes?», es va preguntar Salvini a Facebook, des d'on va tornar a recriminar a França els controls imposats a la zona de Ventimiglia, també «contra dones i nens».

«En lloc de donar lliçons als altres, convidaria a l'hipòcrita president francès a obrir les fronteres i acollir els milers de refugiats dels quals ha promès fer-se càrrec. Itàlia ja no és el camp de refugiats d'Europa, l'ajuda a contrabandistes i bonistes ha acabat», va sentenciar Salvini.

El ministre de l'Interior italià, ferri defensor del control migratori, va rebre dimarts a Milà el cap del Govern hongarès, Viktor Orban, amb qui comparteix les seves mateixes idees en matèria de seguretat i fronteres. La líder de la formació ultradretana francesa Reagrupació Nacional, Marine Le Pen, també va aplaudir aquesta trobada.