Més de mil persones van participar en la manifestació ultradretana convocada per a ahir a la ciutat alemanya de Chemnitz, enmig d'un operatiu de seguretat reforçat per evitar que es repeteixin els disturbis dels últims dies.

La concentració va ser convocada per Pro Chemnitz, un grup d'extrema dreta amb uns 18.000 seguidors que ha liderat les protestes a la ciutat contra la mort d'un home alemany de 35 anys que hauria estat apunyalat el diumenge passat per un sirià i un iraquià.

El succés va provocar una manifestació espontània el mateix diumenge, que es va repetir ja de forma planificada dilluns coincidint amb una contramarxa d'esquerra. Es van llançar petards i objectes contundents per part dels dos bàndols i va haver-hi almenys sis ferits. No es va detenir ningú.

La Policia de Saxònia ha estat durament criticada perquè només va desplegar a 600 agents per contenir 7.000 persones i va actuar amb duresa per reprimir la violència del costat esquerrà, mentre que es va mantenir passiva davant els disturbis del bàndol ultradretà.

«Seguim tenint una situació tensa», va dir el ministre d'Interior de Saxònia, Roland Woeller, a DPA. «Els nostres agents estan treballant, amb el suport de la Policia d'altres estats i de la Policia Federal», per evitar nous xocs, va indicar.