Accident de trànsit molt greu aquest dilluns a Avilés. Nombrosos serveis d'emergència han hagut de traslladar-se d'urgència a la sortida de la ciutat asturiana en direcció Gijón, on un autobús de línia de la companyia Alsa s'ha encastat contra un pilar de formigó d'un pas elevat a l'autopista. Hi ha cinc morts confirmats i setze ferits, dos d'ells en estat crític. S'especula que el conductor ha pogut patir un infart.

El sinistre ha tingut lloc cap a les 13.30 h i s'ha realitzat un fort desplegament de Bombers, Guàrdia Civil i ambulàncies. La part frontal de l'autobús ha quedat totalment encastada a la pilastra de ciment. A bord hi viatjaven 21 passatgers, en un trajecte que cobreix la línia Cudillero-Avilés-Gijón i s'acabava d'incorporar a l'autopista procedent de l'estació d'autobusos d'Avilés.

La zona té actualment la velocitat limitada per les obres que s'estan duent a terme en aquest punt per dotar de nous accessos el Parc Empresarial Principado de Asturias al marge dret del Port d'Avilés.

Testimonis de l'accident expliquen que el xoc ha estat "brutal". "Hem arribat a pensar que havia caigut un pont", expliquen residents al carrer Las Niñadas de Llaranes Viejo. Els mateixos testimonis asseguren que l'autobús, abans d'impactar contra el pilar d'un pont en obres, s'ha emportar per davant durant uns cent metres les barreres de l'obra.

Els primers que han prestat auxili han estat el carter de Llaranes, veïns de Llaranes Viejo i treballadors de l'obra dels accessos al PEPA. En el moment del sinistre hi havia pocs operaris, ja que ha coincidit amb el descans del dinar.