La Policia Nacional va detenir ahir a Xàbia (Alacant) un fugitiu holandès que va fugir a Espanya per evitar complir una sentència de 5 anys de presó pels delictes de tràfic de drogues -havia traficat amb 113 quilos d'amfetamina-, delictes econòmics i financers i delictes contra la confiança pública per estafa, frau i falsificació.

El dispositiu policial va ser liderat per la Brigada de la Policia Judicial d'Alacant. Els investigadors van saber que el pròfug estava amagat a Xàbia, fet pel qual van centrar les investigacions en aquest municipi. La policia va aconsegur localitzar-lo i detenir-lo el 27 d'agost. Les autoritats holandeses havien emès una ordre de crida i cerca europea per detenir-lo. L'arrestat formava part d'una organització criminal que es dedicava a l'elaboració, el transport i la venda d'amfetamina. Les autoritats holandeses el vinculen amb el tràfic d'una partida d'amfetamina de 113 quilos.

El pròfug, de 49 anys, ha estat posat a disposició del jutjat central en funcions de guàrdia de l'Audiència Nacional per gestionar el procés d'extradició.