El fill de la veïna de Sils que va ser trobada morta embolicada en plàstics, Jordi G.F., de 43 anys i nacionalitat espanyola, va confessar ahir als Mossos d'Esquadra, després de la seva detenció, que va acabar amb la vida de la seva mare a la urbanització de Vallcanera Park, on vivien.

Jordi G.F. va ser detingut ahir al migdia a Maçanet de la Selva després que, a primera hora d'ahir, fos reconegut en un supermercat per un ciutadà que va alertar els Mossos d'Esquadra, que van organitzar un dispositiu que va acabar amb la seva detenció sobre les 14.00 hores en un polígon industrial de la població.

Segons fonts pròximes al cas, el detingut va explicar als agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona que va ofegar la seva mare, Carmen F., de 64 anys, el mes de novembre passat.

A més d'un delicte d'homicidi, els agents intenten determinar si el poden acusar d'un delicte d'estafa bancària, si durant aquests nou mesos ha seguit cobrant la pensió de viduïtat de la seva mare o ha tret diners del compte. Els veïns de Carmen F., encara que feia mesos que no sabien res d'ella, van alertar la Policia Local de Sils el 21 d'agost passat, i el cas va passar als Mossos d'Esquadra, que van començar a investigar la setmana passada.

Les primeres investigacions van apuntar a una mort violenta i els indicis no van tardar a apuntar al fill de la víctima qui, el 27 d'agost, se'n va anar de casa després de saber que la policia el buscava. Finalment, el 31 d'agost, una comitiva judicial va fer una entrada i escorcoll en l'habitatge i van localitzar la víctima embolicada en diversos plàstics, en avançat estat de descomposició, en una habitació del garatge.