El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va ordenar al director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, que es retiri el projecte que regula l'aspecte físic dels agents, considerat restrictiu amb opcions d'estil de vida, com ara els tatuatges, els pentinats i el consum de tabac. Segons van informar a Europa Press fonts d'Interior, l'ordre és que es torni a buscar el consens amb les associacions professionals.

Cinc d'aquestes associacions representatives de la Guàrdia Civil van criticar ahir que la direcció general mantingui el projecte «en la versió més restrictiva» sobre els tatuatges, els pentinats o la possibilitat de fumar durant el servei, cosa que censuren per «limitar els drets a la intimitat i a la pròpia imatge dels agents».

AUGC, ASESGC, AEGC, UniónGC i APCGC havien enviat una carta al director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, en què l'avisaven que plantarien cara al projecte.

Les associacions també hi criticaven que es prohibeixi fumar als guàrdies civils durant gairebé la totalitat del servei, que es mantingui un únic model de pentinat per a homes i dones, i «portar més d'un anell o un braçalet, qüestions que van en contra de l'esperit d'adaptar la Guàrdia Civil al segle XXI», sostenen.