06 de setembre de 2018
06.09.2018

L'AMI pronostica un un nou «embat judicial» contra els alcaldes passat l'1-O

L'Associació de Municipis per la Independència celebra una reunió del seu consell directiu a Berga en suport a l'alcaldessa Montse Venturós

05.09.2018 | 23:34
La directiva de l'AMI va mostrar el seu suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós

El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, va assegurar ahir, després del consell directiu ordinari de l'entitat que es va celebrar a Berga, que preveu que després del primer aniversari de la votació de l'1 d'octubre hi hagi una «nova pressió judicial» contra els alcaldes de Catalunya. La reunió es va fer a Berga en suport a l'alcaldessa Montse Venturós.

Segons va assegurar Cervera, arran de l'1 d'octubre es va obrir una causa contra més de 700 alcaldes del país i «en aquests moments s'hauria de decidir si s'arxiva o es tira endavant».

Cervera augura, per tant, un «altre embat contra els electes municipals», ja que «una de les obsessions de l'Estat espanyol és treure de circulació» molts dels batlles davant de la proximitat de les eleccions municipals que han de celebrar-se el mes de maig del 2019.

D'altra banda, el president de l'AMI va mostrar el seu suport al full de ruta marcat pel president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra en la conferència d'aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya i va dir que els ajuntaments hauran de tenir un «paper important», tot i que va assegurar que «caldrà definir exactament quina és l'estratègia i com es concreta la participació» dels consistoris.

Cervera va explicar que van voler celebrar la reunió ordinària de l'entitat a Berga per mostrar el suport de l'AMI a l'alcaldessa del municipi, Montse Venturós, i per «denunciar un cop més aquesta persecució que estem patint els càrrecs electes, que, al cap i a la fi, el que fem és expressar la voluntat dels nostres pobles». Venturós ha estat condemnada per no haver retirar una estelada de l'edifici consistorial durant la campanya electoral.

Després de la conferència del president de la Generalitat, Quim Torra, el president de l'AMI va dir ahir que tenen previst reunir-se amb ell les «properes setmanes» per «concretar» quin és el paper que han de tenir els consistoris en el full de ruta marcat pel cap de l'executiu.

«És evident que hem de tenir un paper important en tots els àmbits. Com a institució, però també com a correcte de transmissió amb els nostres veïns», va apuntar Cervera.

El president de l'AMI també va posar sobre la taula un altre front judicial que afecta l'entitat: els recursos contra les quotes que paguen els ajuntament per formar part d'aquesta entitat independentista.

Cervera va avançar que està previst que, a partir del 14 d'octubre, el TSJC es pronunciï sobre els recursos que s'han presentat.

D'una banda, Cervera va dir que l'Estat ha presentat recursos contra aquelles sentències que donaven la raó a l'AMI, mentre que la mateixa associació independentista ha presentat recursos contra les sentències desfavorables. El president de l'entitat va dir que, «evidentment, aquestes sentències poden suposar un atac al nostre sistema de finançament» i va explicar que els serveis jurídics de l'entitat estan «estudiant tots els escenaris possibles».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit