La cimera tripartida celebrada ahir a Teheran entre els presidents de Rússia, Turquia i l'Iran es va saldar sense un acord al voltant d'un possible alto el foc a la província siriana d'Idlib, davant d'una imminent ofensiva contra la zona, en mans dels rebels.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va defensar durant la trobada la possibilitat de declarar un alto el foc i va argumentar que, d'aconseguir-se aquest acord, «s'hauria adoptat el pas més important en aquesta cimera: donar una sensació de pau».

«La nostra posició és clara, evitar una tragèdia humanitària a Idlib», va dir abans de defensar que «a Idlib es necessita un alto el foc en comptes de bombardejos, perquè hi ha civils que tenen por i no volem una nova onada de refugiats».

El comunicat conjunt publicat per l'agència iraniana de notícies Tasnim no fa més referència a la situació a la població d'Idlib, al marge d'assenyalar en el seu punt tres que els tres països reunits «han acordat continuar la coordinació trilateral d'acord amb els seus pactes».