La secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez, va assegurar ahir que el contracte de venda de cinc corbetes a l'Aràbia Saudita «segueix en marxa» i va garantir que l'Executiu no ho «posarà en risc», tenint en compte l'ampli volum d'ocupació que generarà en les drassanes de Navantia.

En una compareixença al Congrés, Méndez va assegurar que el contracte «segueix vigent» i, de fet, l'Aràbia Saudita ja ha realitzat els primers pagaments. «Fins on jo sé, la fabricació, funcionament i vigència del contracte segueix en marxa», va traslladar. La secretària d'Estat va donar la garantia davant les alertes llançades pels sindicats de les drassanes, que ahir fins i tot van tallar una carretera a Cadis davant el temor que l'Aràbia Saudita revoqués la compra a resposta a la decisió del ministeri de Defensa de paralitzar la venda de 400 bombes de precisió.

Amb tot, l'anunci que el ministeri de Defensa anul·larà la venda de les bombes és de moment una declaració d'intencions que encara ha de passar per la discussió d'una comissió de diversos ministeris i sotmetre a diferents matisos, van informar fonts governamentals. Ahir, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, va evitar respondre a les preguntes sobre si l'Executiu es planteja rectificar aquesta decisió.