La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha anunciat la seva dimissió després de les diverses informacions sobre les irregularitats en el seu màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere cursat el 2011 a la Unviersitat Rey Juan Carlos de Madrid.

Aquest dilluns va destapar la informació 'Eldiario.es' i la ministra va comparèixer poques hores després per negar cap irregularitat i per assegurar que no havia rebut cap tracte de favor per ser diputada. La universitat ha reconegut en un comunicat aquest dimarts que les notes es van modificar i ha obert una investigació per "depurar responsabilitats".

Tot i això, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha tancat files aquesta tarda amb la ministra. "Ha fet una feina extraordinària i la seguirà fent", ha dit sense acceptar preguntes. Poques hores després, però, 'La Sexta' ha desvetllat que en el treball de fi de màster hi havia paràgrafs idèntics a d'altres tesis sense citar-ne els autors originals.

Per tot plegat, la ministra ha presentat la seva dimissió al president espanyol i ha defensat la tasca feta en aquest 100 dies al ministeri. Ha dit que marxa amb la consciència tranquil·la i que ha estat "honesta i transparent" però que marxa per no perjudicar Sánchez. És la segona ministra de l'executiu de Sánchez que dimiteix. El primer va ser el ministre de Cultura, Màxim Huerta, per un frau a Hisenda.