L'actor Willy Toledo, sobre el qual pesava una ordre detenció, va anunciar a través de Facebook que ha estat detingut. L'actor estava en crida i cerca per no presentar-se a un judici per ofenses religioses. Així ho va confirmar també a Europa Press l'advocat de l'actor, Endika Zulueta.

El lletrat va explicar que l'actor va ser detingut cap a les 3 del migdia d'ahir, vora del seu domicili, a Madrid. El lletrat va retreure també al cos policial que el podrien haver detingut ahir al vespre o avui al matí, però que amb la detenció ahir al migdia «la Policia ha decidit tenir-lo en un calabós, privant-lo així de llibertat durant gairebé 20 hores.

El jutge va emetre una ordre de detenció contra Willy Toledo per no anar a declarar davant la justícia després de la denúncia d'Advocats Cristians i de la Fiscalia. El jutjat va ordenar la seva detenció i posada a disposició de la justícia per a avui.

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians va denunciar davant la Fiscalia uns comentaris que va considerar ofensius difosos per Willy Toledo a través de Facebook el juliol del 2017, que, segons el parer de l'entitat denunciant, «vexaven els sentiments religiosos».

Segons el parer del lletrat, la Fiscalia ha interposat una denúncia contra una persona «per escriure a Internet 'em cago en Déu'». Per això, es pregunta si en un Estat constitucionalment aconfessional com és Espanya continua instaurada «la inquisició». «A l'Espanya del segle XXI la llibertat d'expressió avui es tanca en un calabós», va dir l'advocat.

El mateix actor va anunciar ahir a través de Facebook la seva detenció: «Em detenen. Ens foten al guateque. Anem pallá. Poloniaaaaaaaa».

Segons fonts policials, la detenció es va produir sense cap tipus d'incident i l'actor no va oposar resistència. Estava previst que Toledo passés la nit a comissaria i avui passarà a disposició judicial.