La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres que tot i que el contracte de venda d'armes a l'Aràbia Saudita no especifica que les bombes no hagin de ser utilitzades contra la població civil en el conflicte al Iemen són "làser d'alta precisió".

"El Govern sap què està venent, són làser d'alta precisió i, per tant, si són d'alta precisió no s'equivocaran matant iemenites", ha dit Celaá en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La portaveu ha explicat que l'executiu actua "de manera col·legiada" i així ho ha fet en decidir finalment complir el contracte de venda de míssils a signat el 2015 entre Espanya i l'Aràbia Saudita, encara que en un primer moment hi va haver "una opinió" que es va expressar en favor de la cancel·lació.

El Ministeri de Defensa va avançar primer que el contracte es cancel·laria i es tornarien els 9,2 milions d'euros abonats per aquest material, el que podria haver posat en risc al seu torn el contracte amb aquest país per a la compra de cinc corbetes a l'empresa Navantia.

Celaá ha recordat que l'executiu ja es va alinear amb els interessos dels treballadors de la Badia de Cadis, que "estava amb ells" i que el seu treball no estava en risc, i alhora ha insistit que el Govern ha tancat la seva decisió en favor de complir el contracte de la venda d'armes de manera "col·legiada".

Preguntada sobre si el contracte especifica que les armes no es van a utilitzar contra la població civil de Iemen, la ministra ha recalcat que tractant-se d'armament de precisió, "míssils làser", "no sembla que vagin orientades a aquest fi".