Almenys una persona va morir i dotze més van resultar ferides aquest dijous a la nit per una sèrie d'explosions i incendis en desenes de cases i edificis a tres ciutats al nord de Boston. El motiu, apunten les autoritats, seria l'elevada pressió del gas, que va provocar l'evacuació de diversos barris, segons ha informat la Policia de Massachusetts, que xifra en 70 els incendis i explosions.

L'única víctima mortal fins ara confirmada és Leonel Robson, de 18 anys, que va perdre la vida a l'hospital general de Massachusetts després que una xemeneia caigués damunt el vehicle on viatjava.

Les imatges emeses per les cadenes de televisió mostren els bombers lluitant contra les flames que envoltaven diversos habitatges a les ciutats de Lawrence, Andover i North Andover, que es troben a uns 40 quilòmetres al nord de Boston.

A Lawrence es van registrat deu ferits, enviades a l'hospital per diversos problemes des d'inhalació de fum fins a traumatismes. Entre els ferits n'hi ha un en estat crític i un altre en estat greu, segons funcionaris de l'hospital.

A Andover, dues persones més van resultar ferides, entre elles un bomber, segons el portaveu de la ciutat, John Guilfoil. El Departament de la Policia de la ciutat ha anunciat que s'han extingit 35 incendis en aquesta localitat.

La «sobrepressurització d'una canonada de gas»

Els investigadors d'incendis sospiten que la "sobrepressurització d'una canonada de gas" ha estat la causa de les explosions i incendis, segons ha afirmat el cap de bombers d'Andover, Michael Mansfield.

"Ha estat un fet aclaparador", ha recalcat Mansfield. "I això no acabarà aquesta nit. Probablement continuarà una altra setmana, o una setmana i mitja", ha afegit. "Estem demanant a tothom qui tingui gas a casa que l'abandoni", ha afirmat l'administrador de la ciutat de North Andover a una cadena de televisió local.