«Em sembla trist i injusta la presó de Willy Toledo. No em van agradar les seves afirmacions, però no crec que l'ull per ull sigui la postura evangèlica». D'aquesta manera ha reaccionat a Twitter la religiosa manresana Sor Lucía Caram a la detenció aquest dijous passat de Willy Toledo per haver-se negat a comparèixer davant del jutge. L'actor havia de respondre sobre la denúncia de l'associació d'advocats cristians que considera que ha ofès els seus sentiments religiosos amb un escrit on es "cagava en Déu i en la verge". «La presó en tot cas per als corruptes, els que deixen morir al mar als que fugen de la guerra, als "mastirosos" i explotadors», ha reblat la monja.

Toledo ha quedat en llibertat provisional aquest dijous, sense fiança ni cap mesura cautelar, un cop ha declarat davant d'un jutge d'instrucció de Madrid. L'actor havia estat citat en dues ocasions abans i no s'havia presentat davant la justícia. Aquest dijous, s'ha negat a respondre al jutge i només ha presentat un escrit on defensa la seva posició. També ha dit que es "viuria millor sense feixistes ni fonamentalistes catòlics".

A la sortida ha afirmat que acatarà qualsevol decisió que prengui el jutge però que ha fet un gest de "desobediència civil" per obrir un debat i reflexionar sobre si "al segle XXI encara hi pot haver cinc articles del codi penal espanyol on es recullin delictes per ofendre sentiments religiosos". I novament ha tornat a repetir el text pel qual se'l va denunciar": "Jo em cago en Déu. I em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria".