Els centres d'atenció primària (CAP) catalans van registrar un augment de 172.831 visites el 2017 respecte de l'any anterior (+1%), que van arribar a un total de 46,18 milions, en un període en el qual les altes en hospitals d'ús públic van créixer el 2,3% (19.804 més), recull l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (Aquas) de la conselleria de Salut de la Generalitat.

Els informes de la Central de Resultats 2017 han recollit una disminució de l'1% de les urgències de menys gravetat als hospitals, cosa que mostra una millora en l'efecte de «primer filtre» de l'atenció primària, va afirmar en declaracions als mitjans el director d'Aquas, Toni Dedeu, que va afegir que han baixat els reingressos en malalties que tenen un perfil de cronicitat.

Les hospitalitzacions domiciliàries han augmentat el 16,4%, mentre que els indicadors d'infeccions intrahospitalàries bacterianes pateixen una lleugera tendència a descendir.

La directora general de Planificació del departament de Salut, Cristina Nadal, destaca que l'increment d'activitat que registra planteja la necessitat de trobar «formes administratives perquè la sobredemanda no impacti sobre els professionals».