L'activista rus Piotr Verzílov, membre del grup Pussy Riot, va aterrar ahir a Berlín en un avió mèdic especial després que la setmana passada emmalaltís i fos hospitalitzat a Moscou, segons va informar el setmanari alemany Bild.

Segons aquest mitjà de comunicació, l'activista serà traslladat a una clínica privada de Berlín on rebrà tractament mèdic. Segons la seva família, el jove ha perdut la vista i la parla i no pot caminar.

«Crec fermament que va ser enverinat a propòsit, i que va ser un intent o d'assassinar-lo d'intimidar-lo», va assegurar la seva dona, Nadescha Verzílov, mentre esperava el seu marit a l'aeroport alemany de Schoenefeld, a Berlín.

Dijous la companya de grup de Verzílov, Veronika Nikúlshina,va informar que l'activista va ser traslladat dimarts a un hospital de Moscou perquè va començar a tenir problemes amb la mobilitat, la vista i la parla.

«El nostre amic, germà, camarada Piotr Verzílov està en reanimació. La seva vida corre perill. Creiem que ha estat enverinat», va publicar el grup en el seu compte de Twitter.

El 15 de juliol, Verzílov, de 30 anys, i Nikúlshina, juntament amb dos activistes de Pussy Riot, van saltar a la gespa de l'estadi moscovita Luzhnikí durant la final del Mundial de futbol vestint l'uniforme de la policia.

Els quatre joves van ser expulsats immediatament per les forces de seguretat i després portats a la comissaria. Un tribunal moscovita va sentenciar-los a 15 dies de detenció administrativa i a una prohibició d'assistir a competicions esportives durant tres anys.