Una persona ha mort i 11 han resultat ferides, dues d'elles greus, en esfondrar-se 5 forjats en les obres de rehabilitació de l'Hotel Ritz, segons han confirmat a Efe fonts municipals i de la Comunitat de Madrid.

Dels onze ferits, cinc han estat donats d'alta en lloc del succés, i els altres sis han estat traslladats a diversos hospitals. Els dos ferits greus han quedat ingressats a l'Hospital 12 de Octubre i al Gregorio Marañón amb politraumatismes.

Segons ha detallat Eugenio Amores, cap de bombers de l'Ajuntament de Madrid, s'han ensorrat un total de cinc forjats del Ritz i tota la runa ha quedat acumulada a la primera planta. El dispositiu d'emergències s'ha centrat des del primer moment en rescatar les víctimes atrapades a l'interior de l'hotel, pel que en primer lloc s'ha fet un recompte i s'ha comprovat que quatre persones havien quedat atrapades.

En primer lloc s'ha rescatat una persona, i després se n'ha localitzat un parell més que han pogut ser tretes amb vida i una quarta, que ha mort. Amores ha explicat que els crits de les persones atrapades entre la runa els han permès localitzar l'àrea en la qual havien de buscar.

Segons el cap dels bombers és "massa aviat" per conèixer les causes d'aquest esfondrament, que investiga la Policia Judicial de la Policia Nacional. El regidor de Salut, Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Madrid, Javier Barbero, ha assenyalat que la intervenció ha estat "enormement ràpida" i que s'ha posat en marxa immediatament el procediment d'incidents complexos de l'Àrea de Seguretat del consistori, que implica la tasca coordinada de bombers, Samur-Protecció Civil i Policia.