18 de setembre de 2018
18.09.2018

Puigdemont creu que la independència es produirà en menys de 20 o 30 anys

Assegura que Catalunya és ara més independent que fa un any

17.09.2018 | 23:33
L'expresident català Carles Puigdemont, l'11 de setembre

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont va assegurar en una entrevista concedida a la premsa flamenca que Catalunya ara és «més independent que fa un any». Segons diu en la mateix entrevista, l'expresident català també creu que Catalunya serà independent en un termini de menys de 20 o 30 anys.

En concret és en una entrevista al diari Het Belang van Limburg, on Puigdemont va afirmar que «de facto» el poble català ja és «una realitat política» i que «en un any» encara serà més independent que en aquests moments.

Així, l'expresident català, que ara es troba a Bèlgica, es va mostrar confiat que podrà tornar a trepitjar territori català abans de 20 o 30 anys perquè creu que «Catalunya ja serà independent llavors». «Si puc tornar, serà també un senyal que la democràcia espanyola ha millorat», va dir en l'entrevista.

Preguntat sobre la possibilitat que es presenti a les eleccions al Parlament Europeu previstes per al mes de maig del 2019 sota les sigles del partit nacionalista flamenc, l'N-VA, Puigdemont va tornar a desmentir en aquesta entrevista que tingui intenció de postular-se a Bèlgica i, a més a més, nega que hagi rebut «cap proposta» en aquest sentit. «Només estic aquí de manera temporal», va reiterar l'expresident català en el text publicat per la premsa flamenca.

Tanmateix, Puigdemont va reconèixer al diari flamenc que d'ençà que és a Bèlgica ha estat en contacte amb «diverses persones de l'N-VA». «Creiem en la mateixa Europa, basada en la llibertat i la democràcia», va defensar Puigdemont.

L'expresident català va visitar el municipi de Lommel aquest diumenge passat per donar suport a la campanya dels nacionalistes flamencs en aquesta localitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit