El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat aquest dijous la commemoració del primer aniversari dels fets del 20-s: la concentració davant el Departament d´Economia contra les detencions de càrrecs de la Generalitat que va donar peu, després, a l´empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. "A mi em sembla vergonyós que en un país democràtic se celebri la sedició", ha afirmat en una entrevista a la COPE on també ha acusat TV3 de "mofar-se" del que estava passant, i ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que "s´equivoca d´aliats".

Segons Rivera, un any després d´aquells fets, el que és "bo" és que "el nacionalisme s´ha tret la màscara" i "ens hem adonat que si seguim cedint davant el nacionalisme es carreguen Espanya" perquè "han fet un cop d´Estat" i "hi ha processos judicials oberts".

Per contra, ha dit, el que és "dolent és que hi hagi un 40 i pico per cent de la població catalana que segueix votant a partits separatistes i celebren coses com la d´avui", perquè aquell dia (20-S) hi va haver "sedició".

Rivera també ha aprofitat l´entrevista per criticar TV3, una televisió que "manipula", i ha assegurat que "sobre del cotxe de la Guàrdia Civil destrossada hi havia un reporter de TV3".

"Quan un una televisió pública de l´Estat puja sobre un cotxe destrossat de la Guàrdia Civil per mofar-se de la sedició tenim un problema evidentment", ha dit.

Segons Rivera, aquest problema també és que "s´ha admès amb normalitat que la Generalitat va contra l´Estat" i que Torra digui que "s´ha de liquidar l´Estat".

Per aquest motiu ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que "s´equivoca d´aliats". "Torra no és un aliat de l´Estat, és un adversari", mentre que Cs, el PP i els constitucionalistes "som els aliats naturals".

Segons Rivera, "el sanchisme" amb la seva "bona voluntat" el que fa és "netejar la imatge del nacionalisme, del populisme, i tirar per terra els consensos constitucionalistes".

Per contra, ha dit, Cs vol "donar la batalla" al "nacionalisme i el populisme" que són "els autèntics adversaris d´Europa".