Gairebé vuit de cada deu ciutadans consideren que Pedro Sánchez ho està fent malament o regular com a president del Govern. Només el 17,4% dels enquestats valora bé la seva gestió des de la seva arribada a la Moncloa, segons una enquesta de l'Institut DYM per a Prensa Ibérica i El Independiete. El sondeig, fet aquesta mateixa setmana, revela que la polèmica de la tesi doctoral no passa factura al president especialment entre els votants de l'esquerra, encara que sí que li suposa moltes crítiques entre els simpatitzants d'altres partits.

Les opinions estan dividides gairebé en dues. El 45,4% dels enquestats considera que l'assumpte no compromet la credibilitat del líder socialista. El 44,5% opina el contrari. Els més crítics amb la controvèrsia generada sobre si hi va haver plagi o no en la tesi de Sánchez són els votants del PP. Set de cada deu entenen que la fiabilitat del president queda en dubte. En canvi, només una quarta part dels votants del PSOE i de Podem creu que aquesta polèmica perjudica la seva imatge.

Una mica més de la meitat dels entrevistats que van votar Cs el 2016 comparteixen que Sánchez ha quedat tocat.

El president espanyol torna a tenir els nivells més alts de confiança pel que fa a la polèmica al voltant de la seva tesi doctoral entre els potencials votants dels partits d'esquerres.

Curiosament, l'electorat de Podem avala Sánchez fins i tot en més mesura que els simpatitzants del PSOE. El 70,4% dels votants de Podem treu importància a la controvèrsia, mentre que, entre l'electorat socialista, aquest percentatge és tres punts inferior, en quedar-se al 67,4%.

La tasca del nou president en els seus primers cent dies al capdavant de l'Executiu també se sotmet a examen. Pràcticament quatre de cada deu entrevistats (39,5 per cent) considera que Pedro Sánchez ho ha fet malament i el mateix percentatge valora amb un regular la gestió del president del Govern un cop superats els seus tres primers mesos al capdavant de l'Executiu, després de tirar endavant la moció d'investidura contra Mariano Rajoy. És a dir, al 79% dels espanyols enquestats (gairebé 8 de cada 10) no li convenç la tasca del líder socialista des de la seva arribada a la Moncloa, mentre que el 17,4% sí que la veu adequada. La valoració del president es troba molt en línia amb la qualificació del seu Govern, ja que el 86,6% també havia puntuat l'Executiu socialista amb notes de malament o regular.