L'institut Serrallarga de Blanes imparteix quatre hores de classe setmanals de batxillerat amb una ràtio de 44 alumnes per a un sol professor. Això suposa nou estudiants més del límit màxim establert, que és de 35 i que excepcionalment pot arribar a 38. En concret, passa en les assignatures de Llengua Catalana i Llengua Castellana.

Fonts del centre consultades per l'ACN asseguren que és una situació «normal» a principi de curs, i que passa a més instituts. En canvi, els sindicats ho consideren «un escàndol» i demanen el desdoblament «immediat» en dues línies de 22 estudiants.

El centre ho atribueix també a una «demanda excepcional» d'alumnes de batxillerat de la branca científica i tecnològica, i recorda que la resta d'assignatures ja estan desdoblades. De fet, els estudiants fan tres hores setmanals de català i tres de castellà, una de les quals amb grups separats, però les altres dues amb un de 44.

L'increment d'alumnes que arriben a la secundària ha fet trontollar les ràtios a les aules, fins al punt que aquest començament de curs l'institut Serrallarga de Blanes ha vist com havia d'impartir quatre hores de classe a la setmana, amb 44 estudiants per a un professor. Es tracta d'una xifra molt per sobre de l'estipulada per Ensenyament, i això ha fet que els sindicats s'exclamessin. El portaveu d'USTEC a les comarques gironines, Xavier Díez, lamenta la «mala previsió» que ha fet el departament.

«Entenem que sigui difícil calcular els grups a P3 perquè només tens tres anys per preveure-ho, però a batxillerat i l'ESO n'han tingut setze», lamenta Díez, que demana que es creïn dues línies al més aviat possible. «La setmana que ve ja hi hauria d'haver dos grups de 22 en aquest institut», va reblar.

Fonts d'ensenyament recalquen que aquest problema «no és generalitzat» i que es tracta d'una qüestió «organitzativa» del centre. De fet, l'institut explica que van fer una oferta de 77 places de batxillerat, 35 per línia, més l'increment del 10%, i, per tant, es mouen «dins de la legalitat».