n Els sindicats majoritaris de l'Ensenyament a Catalunya, USTEC-STEs (IAC), CCOO, ASPEPC-SPS i UGT, van anunciar ahir que no descarten fer vaga durant la tramitació dels pressupostos de la Generalitat si no es satisfan les demandes que han tornat a traslladar al Govern en el marc de la Mesa Sectorial d'Ensenyament.

En aquest sentit van assenyalar que el departament d'Ensenyament de la Generalitat no ha assegurat que el curs vinent s'apliqui el retorn de la reducció de la segona hora lectiva, «encara que ja s'introduïa en l'acord del 31 de gener».

Segons els sindicats, Ensenyament només ha concretat que, en el marc de la negociació dels pressupostos, s'ha d'introduir una partida per a aquesta i altres mesures. Davant d'aquest fet, els quatre sindicats han subratllat que consideren prioritari que s'apliqui aquesta reducció el curs 2019-2020. També reclamen que es faci marxa enrere a algunes de les mesures que es van aplicar en el context de la crisi per alleugerir la factura pública de l'ensenyament.