El conegut pallasso i regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, va anunciar ahir que es querellarà contra la Guàrdia Civil. Ho va dir en el transcurs de l'acte musical de protesta a Lledoners que cada setmana condueix.

L'atestat de la Guàrdia Civil a l'escola Joncadella l'1-O li atribuïa els delictes d'odi i resistència, motiu pel qual va ser imputat pel Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa. Però la setmana passada, l'Audiència de Barcelona va arxivar definitivament el cas, després que la jutge de Manresa ja ho hagués arxivat de forma provisional, arran de la declaració com a testimoni del comandament de l'escola Joncadella, que va desmentir l'atestat.

Per tant, no haurà d'anar a judici per aquests delictes. «Van fer un informe fals per venjança, perquè no van acceptar la foto icònica del 20 de setembre. I es van inventar uns delictes que jo no havia fet el dia 1 d'octubre de l'any passat. No ho podem deixar passar perquè Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó per un informe molt similar al meu. M'ho han fet passar molt malament i no es pot permetre que quedi en un no res», explicava Pesarrodona ahir a aquest diari.

El regidor de Sant Joan de Vilatorrada manté, però, de moment la imputació de desobediència que li va dictar d'ofici la jutge manresana.